^На врх
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Документа и прописи

Дечија недеља 2016/2017

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама. Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци.

Дечија недеља се традиционално одр­жава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на по­требе и права деце и младих у породици

, друштву и локалној заједници, на њихова пра­ва да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих сво­јих потенцијала.

Бројним активностима Дечија недеља обележена је и у Основној школи „Јован Шербановић“ у Лазници под слоганом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“.

„У понедељак смо имали пријем првака у Дечији савез и старији ученици од другог до четвртог разреда припремили су програм за наше прваке. У уторак смо имали слободно цртање по школском дворишту. У среду је био маскембал. Данас дечије забавне игре као што су скакање у џаку, ношење јаје кашиком и још неколико занимљивих игара. У петак је састанак ученичког парламента у проширеном саставу где ћемо најуспешније такмичаре у увим играма наградити“, рекао је директор школе Станиша Зрнкаревић.

Дечија недеља је прилика да се кроз активности и садржаје остварују дечија права, уважава индивидуалност сваког детета и његова потреба за игром и стваралаштвом. Деца се упознају са игром и културом деце из више језичне и мултикултуралне средине у којој живе и деце из других крајева света.

© 2013. ОШ "Јован Шербановић" Лазница :: Сва права задржана.


Facebook twitter flicker skype youtube digg