^На врх
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Документа и прописи

Отворен вртић у Лазници

Насеље  Лазница  богатије  је за још један објекат  за образовање  и целодневни боравак деце од 3. године до поласка у школу. Уз велику помоћ локалне самоуправе и председника Сафета Павловића, опремљене су и уређене просторије  које ће служити деци предшколског узраста и мешовитој групи малишана из Лазнице.

Директор предшколске установе "Полетарац" из Жагубице Мирјана Марковић Милосављевић, поздравила је госте на отварању и истакла: "Посебну захвалност дугујем председнику општине Жагубица, господину Павловићу, на залагању поводом отварања првог издвојеног одељења вртића у Лазници.

Отварање дечијег вртића је од великог значаја за родитеље, јер ће деца боравити у установи прилагођеној потребама најмлађих. Боравак у вртићу деци ће омогућити развијање  личности, интелектуалних способности, пажње и правилно  формирање речника јер је подручје двојезично".

"Ово прво одељење ван седишта установе у Жагубици које је отворено. Велико је задовољство омогућити деци кутак у коме ће стицати прва и основна знања и формирати своју личност", истакао је председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић.

У оквиру дечијег вртића у Лазници на целодневном бораваку биће 18 малишана до шест година и петоро  деце предшколског узраста. Велики избор играчака којима је унутрашњост испуњена, служиће деци да кроз игру развијају машту и друге способности.

Просторије су свечано предате на коришћење 19-ог новембра у присуству  председника општине Сафета Павловића, председника Скупштине општине Небојше Илића, помоћника председника Душана Милосављевића, заменика председника Љубише Јовкића, директора основних и средње школе, директора  јавних предузећа и установа, родитеља, полазника вртића, основаца школе "Јован Шербановић" у Лазници и гостију.  Удружење ликовних уметника Хомоља поклонило је новоотвореној предшколској установи две слике које ће красити вртић и симболично им пожелело успешан рад. 

© 2013. ОШ "Јован Шербановић" Лазница :: Сва права задржана.


Facebook twitter flicker skype youtube digg