^На врх
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Документа и прописи

Светски дан здраве хране 2019/2020

И ове године у Основној школи „Јован Шербановић“ у Лазници,у оквиру кампање „Октобар – месец правилне исхране“, обележен је Светски дан здраве хране под слоганом: „Правилна исхрана – доступна и приступачна свима, за свет без

глади“, чиме је скренута пажња да број гладних у свету поново расте, али и на последице неправилне исхране, а нарочито на прекомерну ухрањеност и гојазност. Обележавање овог дана установила је Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација. У Србији се обележава од 2001. године, а у свету данас у више од 150 земаља. Циљ је подизање свести о значају здраве хране и правилне исхране. Тим поводом патронажне сестре из Дома здравља у Жагубици и доктор Саша Дражиловић, специјалиста хигијене и субспецијалиста исхране здравих и болесних људи у Заводу за јавно здравље у Пожаревцу, одржали су предавање ученицима, бројним посетиоцима и школском особљу о здравим животним навикама, а нарочито о разноврсној, планираној и умереној исхрани која је, може се слободно рећи, један од најбитнијих фактора за добро здравље.

Након предавања уследио је културно-уметнички програм који су припремили ученици у сарадњи са учитељима и наставницима, али и малишани из предшколске установе са својим васпитачима. Том приликом учесници су показали своје способности и умећа, па су певали, рецитовали, глумили и играли. Одржана је изложба дечјих аранжмана од јесењих плодова на којој је дошла до изражаја и њихова креативност и домишљатост. За најзанимљивије и најлепше радове њихови творци су награђени и похваљени. Након свега овога уследио је најслађи део, а то је дегустација ђаконија које су припремиле на традиционалан начин вредне руке жена из Удружења „Незаборав“.

© 2013. ОШ "Јован Шербановић" Лазница :: Сва права задржана.


Facebook twitter flicker skype youtube digg